Banaanisi pysyvät keltaisina ja tuoreina pidempään, jos teet tämän yksinkertaisen asian ostaessasi niitä.

Banaani

Banaani on yksi maailman eniten kulutetuista hedelmistä . Banaanin kotimaa on Kaakkois-Aasia, mutta sitä syövät miljoonat ihmiset eri maissa. Banaani on ihanteellinen ainesosa moniin resepteihin sen ravintoarvon, monipuolisuuden ja herkullisen maun ansiosta.

Banaanit ovat yksi nopeimmin kypsyvistä hedelmistä, joten niiden tyypillinen keltainen väri muuttuu muutamassa päivässä tummanruskeaksi tai jopa mustaksi. Tämä tapahtuu paitsi kuoren ulkopinnalla myös sisäpuolella, minkä vuoksi kuori saa pehmeän tekstuurin, jota monet kutsuvat ”mädäksi”.

Banaanisi Pysyvät Keltaisina Ja Tuoreina Pidempään, Jos Teet Tämän Yksinkertaisen Asian Ostaessasi Niitä.

1. Hedelmänvarsi

Tällä hedelmällä on erityinen osa, joka yhdistää rypäleet ja jota monet meistä kutsuvat kärjeksi tai varreksi, mutta joka on itse asiassa hedelmänvarsi. Tämä osa yhdistää banaanin kasviin, jossa se kasvaa, ja sillä on keskeinen rooli hapettumisprosessissa, joka lopulta värjää hedelmämme mustiksi.

Banaanisi Pysyvät Keltaisina Ja Tuoreina Pidempään, Jos Teet Tämän Yksinkertaisen Asian Ostaessasi Niitä.

2. Kypsymisprosessi

Kun banaani irrotetaan kasvista, se erittää erilaisia entsyymejä, jotka hapen kanssa kosketuksessa edistävät hedelmän kypsymistä. Tuote käy läpi useita kypsymisvaiheita , ja saavuttaessaan kypsyyden huipun se alkaa mädäntyä ja saa karvaan maun.

Banaanisi Pysyvät Keltaisina Ja Tuoreina Pidempään, Jos Teet Tämän Yksinkertaisen Asian Ostaessasi Niitä.

3. Leikkaa varsi pois.

Jotta banaanit eivät tummu tai mustu muutaman päivän kuluessa ostamisesta ja kotiin tuomisesta, leikkaa vain hedelmän varsi pois . Suurin virhe on olla tekemättä tätä, koska poistamalla tämän osan hedelmästä hidastamme kypsymisprosessia ja säilytämme banaanin keltaisen, herkullisen värin. Toinen vaihtoehto on peittää se muovikelmulla, jotta kypsyminen hidastuu mahdollisimman paljon.