Raúl Cardaba selittää, että yksi ele riittää löytämään syötäväksi sopivan hedelmän.
Hedelmät ja vihannekset ovat tärkeä osa ruokavaliotamme, koska ne sisältävät tärkeitä ravintoaineita ja vitamiineja, joita keho tarvitsee toimiakseen kunnolla.
Avokado on yksi viime aikojen suosituimmista hedelmistä. Sitä voi syödä monella tavalla: aamulla paahtoleivän kanssa, salaatissa tai osana ruokia, kuten kermakastikkeita.
Suosioonsa huolimatta avokadon tarkkaa kypsyysastetta on kuitenkin vaikea määrittää . Avaamalla hedelmän saatat huomata, että se on vielä liian kova tai päinvastoin ylikypsä ja mustien pisteiden peitossa.
Hedelmäkauppiaan temppu, jonka avulla voit määrittää avokadon laadun
Monet ihmiset kärsivät tästä ongelmasta, mutta Raúl Cardaba , hedelmäkauppias, joka käyttää TikTokia esittelemään kaupassaan myytäviä tuotteita sekä parhaita kausituotteita, jakoi tempun, joka voi auttaa ehkäisemään ruokahävikkiä.
Kardaba selitti, kuinka avokadon pilaantumisen voi määrittää jo ennen sen avaamista, vaikka se olisi ”ulkonäöltään täydellisessä kunnossa”: ”Koskettaessani sitä varovasti, voin nähdä, kuinka kuori irtoaa avokadon hedelmälihasta” .
Hän selittää, että ”tämä päästää happea sisään ja tekee siitä täysin mustan”.
Sitä vastoin ”juuri kypsynyt avokado” antaa tietää, onko se valmis syötäväksi, jos kuori ”taipuu hieman” kevyesti puristettaessa. Avaamalla hedelmän tämä hedelmäkauppias vahvistaa, että avokado on täydellisessä kunnossa ja sopii erinomaisesti syötäväksi.
Monet pitävät avokadoa superruokana . Se kasvaa Suomen alueilla, joissa sitä kutsutaan ”Antillien päärynäksi”. Avokado on runsaasti hyödyllisiä rasvoja, kuitua, mineraaleja, kuten natriumia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia ja kaliumia, sekä A-, B1-, B2-, B3-, B12-, C- ja D-vitamiineja.
Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta avokado edistää sydän- ja verisuonijärjestelmän, luiden, immuunijärjestelmän ja hermoston, hiusten ja ihon sekä näön terveyttä.